Pierre Van Hassel


Ovaaltje met wissels

Zoals ieder jong knulletje speelde ik met autootjes en treintjes.
Rond mijn 8ste jaar kreeg ik een startersdoos van Märklin en had ik dus een ovaaltje met een paar wissels.

Electronica studeren, meisjes en werken

Daar mijn vader een elektricien was (later cafébaas) werd mijn interesse voor elektriciteit ook gewekt en ben ik later elektronica gaan studeren. Maar, je kent het, dan komt de puberteit en dan verlegt de interesse zich naar plezier maken, feestjes en meisjes. Dan volgt trouwen, een kind, een huishouden en ja werken hé. 

Flipperkasten en sjotterbakken (Kicker-tafels)

Daar ik elektronica (zo noemde men dat vroeger) gestudeerd had, ben ik als hoofdtechnieker in speelautomaten (flipperkasten, Kickertafels, slots...) en lunaparkspelen gaan werken. Dat betekende véle uren kloppen ook avonden en weekenden werken, dus treinen en dergelijke was al lang verleden tijd geworden. Toen ik gestopt ben met werken en meer vrije tijd en de ruimte kreeg, laaide die vroegere passie terug op. Ik begon met een digitale baan (later computer gestuurd) aan te leggen, alsook te experimenteren met allerhande technieken aangaande scenery, automatisering, led´s, geluid en loc´s te herstellen en om te bouwen.

Borsbeekse Trein Club B.T.C. en de beruchte statiestraat

Nota van de auteur: Pierre is mede-oprichter van de Borsbeekse Trein Club (Kortweg BTC). BTC is een jonge, recent opgerichte club. Het stukje dat volgt gaat over de banen waar ze nu mee bezig zijn in de club. Hierover volgt later nog een apart artikel mogelijks met de voorstelling van BTC als club.

Momenteel zijn wij in Borsbeek bezig met aanleggen van een baan waarop het Centraal Station station van Antwerpen staat. De spoorhal bezig 210 x 80 x 40 cm (veel met 3D printers) is nu volop in aanbouw. De beruchte statiestraat is volledig af met een beetje animatie ingewerkt, als ook het Astridplein met dierentuin (anno 1980) is voor 90% klaar. 

Thuisprojecten

Thuis werk ik ook nog aan projectjes voor mezelf, locjes ombouwen en waetheren, huisjes (zelf) bouwen, verlichtingspalen, geluidmodules bouwen, kortom te veel om op te noemen. Hierover zal ik later nog wel in overleg met Sven enkele zaken doorgeven voor de website.

Ombouw van een Brekina Opel Pickup met verlichting

Het spookkasteel (met licht en geluid)

Een Amerikaanse loc met een wagon voorzien van een "Gatling gun"

Dit zijn enkele filmpjes van mijn vele zelfbouwprojecten. Daarmee hebben jullie een beetje meer inzicht over wie ik ben en wat ik zoal doe.


Pierre Van Hassel

Auteur/Oprichter BTC

"Het gaat niet om ideeën. Het gaat om het uitvoeren van ideeën." - Scott Belsky (medeoprichter van Behance)

Sven Vandersmissen

Tekstverwerker/ Trekker VMSC De Locloods

"Het geheim achter succesvol mensen aannemen is dit: Zoek naar mensen die de wereld willen veranderen." - Marc Benioff (CEO van Salesforce)