Een tijdje geleden kwamen we in contact met Arjan van Modeltreinhuis.nl Van het ene kwam het andere.... 

 

 

Een vorm van samenwerking kon niet uitblijven. Lees hier wie ze zijn en wat ze doen.

 

  • Modeltreinhuis.nl is de naam van de zaak die Arjan Hijma, samen met Jim Fransen en zijn wederhelft runnen in Roosendaal. Zoals de naam doet vermoeden gaat het over website is het momenteel nog geen fysieke shop. We vroegen Arjan hoe dit nu juist zit. 

- "Dat klopt, Modeltreinhuis is gestart als webshop vanuit uit huis. Er zijn plannen om er in de nabije toekomst ook een fysieke winkel van te maken. Samen met Jim en met als doel om nog meer en betere service aan ons cliënteel te kunnen aanbieden".

 

 

  • Service, kwaliteit en prijs; dat is hun slagzin, maar toch zijn er nog andere zaken wat hun webshop nog meer uniek maakt tegen voer de andere shops in de regio.

- “Onze reparatie- en digitale ombouw service: we merken dat bedrijven dit steeds minder doen mogelijk wegens tijdgebrek. We vonden dit een gaatje in de markt dat Jim voor zijn rekening kon nemen.”

 

 

  • Buiten voor de reeds vernoemde zaken, kan je bij Modeltrein ook terecht voor een ruim aanbod aan diverse producten voor zowel scenery en ander toebehoren. En daar horen ook wel enkele gekende merken bij.

- “Wij zijn onder andere dealer van ESU en Train-O-matic decoders en toebehoren. Maar we hebben ook een zeer ruim aanbod tweedehands H0 materieel en toebehoren.”

 

 

  • Qua beurzen gaan ze proberen om naast de modelspoorbeurs in Zegge naar volgend jaar toe ook enkele andere beurzen aan te doen.

- “Op dit moment doen we de modelspoorbeurs in Zegge, in het Jaar 2023 willen we deze zeker uitbreiden in Nederland en naar België.” (Wij hopen ze alvast te kunnen verwelkomen op onze beurs op 26/11/2023 in Mechelen).

 

 

  • Roosendaal en omstreken is gekend voor de modelspoorwinkels. In tegenstelling tot België, juist meer winkels de deuren sluiten, leer modelspoor in Nederland enorm op. We vroegen Arjan of hij weet hoe dit zou het komen.

- “Op deze vraag weet ik eerlijk gezegd niet heel goed het antwoord. Wat ik wel kan zeggen is dat het geen makkelijke markt is. Hoewel ik er zeker van bent door een goede service te verlenen er best ruimte in de markt er voor ons is.”

 

 

  • Zoals reeds aangegeven wordt deze zaak door 3 man gerund, maar hoe zit het met de taakverdeling? Heeft ieder zijn specialiteit?

- “Dat klopt: ikzelf (Arjan) ben eigenaar van de zaak en heb modeltreinhuis opgezet. Ik ben verantwoordelijke voor de in-en verkoop, het klantencontact maar ook voor de webshop. Jim is voornamelijk als techneut met reparaties en ombouwwerkzaamheden voor de klanten bezig. Hij springt bij indien nodig. Mijn wederhelft doet de verwerking van de bestellingen en het inpakken en verzenden."

 

 

Arjan

Jim

 

  • Veel winkeliers of zelfstandigen beginnen met een zaak omwille van een ervaring die ze vroeger hebben opgedaan of zelf soms vanuit een bepaalde droom, dit was voor Arjan niet anders.

- “Ik ben zelf vanaf me geboorte opgevoed met treinen: mijn vader was 30 Jaar hoofdconducteur bij de NS tot zijn overlijden in 2014. Samen met mijn vader heb ik een modeltreinbaan gebouwd. Ik zelf ben ook daardoor treinen fan van jongs af aan en een liefhebber van modelbouw. Zo is dit idee eigenlijk begonnen. De bedoeling was om dit samen met mijn vader te doen.”

 

 

  • Naar de toekomst toe hebben ze uiteraard ook wel nog stevige plannen, de fysieke winkel is er een stukje van…

- “Uitbreiden en hopen om toch binnen twee jaar een fysieke winkel te kunnen openen is het grote doel. Dit dan vooral door meer naamsbekendheid te maken op diverse modelspoorbeurzen in binnen- en buitenland.”

 

 

  • Tot slot: Welke tip kan je de modelspoorder nog meegeven Arjan?

- “Ik zou zeggen geniet van de hobby! Dat doe ik ook nog iedere dag als ik naar me eigen modelbaan ga.”

 

     

 


 
Met deze gouden raad sluiten we dit zeer leuke interview af en bedanken Arjan voor dit interview. Maar niet enkel voor dit interview: Op het ogenblik van dit schrijven werd er achter de schermen een akkoord gesloten tussen onze club en Modelteinhuis.nl om ons volgend jaar te sponsoren.

 

We danken Modeltreinhuis.nl dan ook voor het vertrouwen en hopen op een succesvolle en wederzijdse zeer vruchtbare samenwerking in de nabije toekomst.