We zijn ondertussen al een tijdje bezig met de doorstart van onze club.... maar hoe staat het er nu mee?

 

 

We kozen er bewust voor om er de voorbije weken iets minder over te communiceren. Het was heel druk met onze modelspoorbeurs te Mechelen, we waren volop bezig met ons lokaal en de adminstratieve rompslomp (rekeneningen, verzekeringen, meetings met de eigenaars van het lokaal, etc...). Veel tijd was er niet te communiceren. Maar er is wel al heel veel gebeurd.

 

Hierbij alvast kort beschreven, hoe het staat met onze club en de VZW:

 • De VZW is een feit. Sinds iets meer dan een maand zijn we officieel een VZW. Dit was nodig omdat we stilaan naar een "vaste" vorm wilden groeien, met een lokaal als uitvalsbasis. De Virtuele vorm blijft zeker behouden.
 • Vanuit de VZW werd de Algemene Vergadering opgezet. Een bestuur werd verkozen. Er werd een voorzitter verkozen (Sven Vandersmissen), er werd een secretaris verkozen (Christophe Rillaerts) en er werd een penningmeester verkozen (Martijn Burgers). Deze 3 bestuursleden nemen hun mandaat op om de VZW en de club de volgende jaren op het juiste spoor te krijgen. Samen met enkele leden die besloten hebben om de Algemene Vergadering te vervoegen, gaan we voor een club die op een goede basis gestoeld rustig kan groeien.
 • De Virtuele vorm blijft bestaan. Sterker nog: we zijn intern alles aan het doen om de Virtuele leden en de Fysieke leden op de één of andere manier toch op regelmatige basis met elkaar in contact te kunnen brengen. De WhatsApp-groep is een onderdeel van dit gebeuren, maar we proberen dit toch uit te breiden. Een eerste poging zal zijn om via video-chat (Teams?) een live-meeting vanuit ons lokaal te organiseren.
 • Het ledenbestand is met 56% gestegen op nog geen 3 weken tijd. Er kwamen 6 nieuwe leden bij (waarvan 1 virtueel lid) en we hebben 1 lid dat terug is van weggeweest. We verwachten dat er nog een 5-tal gaan bij aansluiten, de komende weken. Het ledenbestand telt nu 16 leden. Het doel was om volgend jaar een 20-tal leden te hebben. Dit kan zeker lukken.

Het lokaal:

 • Een aantal weken terug zijn we gestart met het leegmaken van de lokalen en het opruimen van alle achtergelaten rommel van de vorige "bewoners". Een 4-tal ijskasten, een vriezer en een 2-tal microgolfovens werden naar het containerpark gebracht door onze leden. 4 blauwe vaten (grote vaten) werden verkocht. Al het papier en karton werd meegegeven met de ophaling van het papier en karton.
 • De schilderwerken in het "grote" lokaal zijn gestart. De eerste laag is gedaan. We proberen eerstdaags een tweede laag op de muur te plaatsen.
 • De elektriciteitswerken zijn ook gestart. Met een beetje geluk hebben we de eerstkomende weken licht en stroom. (Momenteel moesten we stroom lenen van het gebouw er naast). Dit maakt dat we makkelijker gaan kunnen werken.
 • De binnendeuren worden eerstdaags nagekeken en aangepast. Er zal er al zeker 1 vervangen moeten worden.
 • De beveilging van de lokalen (allerlei maatregelen), zal ook de volgende weken aangepakt worden.
 • Eénmaal het grote lokaal afgewerkt is, kunnen we alles van het kleine lokaal verhuizen naar het andere en daar ook aan het schilderen gaan.
 • Ondertussen kregen we van enkele leden al een pak materiaal zoals kasten, een koffie-apparaat en andere zaken die we zeker gaan kunnen gebruiken.

De doelstelling is nog steeds om begin januari onze banen te kunnen gaan opstellen in ons lokaal om er aan te kunnen gaan bouwen. We hebben nog een pak werk voor de boeg, maar vele kleintjes... de leden zijn alvast heel enthousiast van start gegaan.

 

Weet dat de lokalen wel al iedere vrijdag open zijn voor onze leden vanaf 19u tot 22u. Niet-leden dienen zich op voorhand aan te melden via mail.

 

Projecten voor 2023:

 • Naast de beurs (jawel, er komt een nieuwe modelspoorbeurs... later meer daarover), blijft de L165 ons grootste project. Doel is om hier in de loop van volgend jaar (rond april?) toch iets meer te kunnen laten van zien. De bakken staan er, de kurk ligt er, het electriciteitsplan is er.... de volgende stap is de sporen leggen en het de bedrading voorzien. Een trein laten rijden zou dus relatief snel kunnen gebeuren.
 • We voorzien toch ook nog enkele andere projecten. Zo hebben we een module van een baantje kunnen verkrijgen in goede staat, waar we toch ook wel enkele leuke ideeën voor hebben. Andere projecten zullen eerst intern besproken worden en later via de website gepresenteerd worden. De leden kiezen zelf wat en hoe.
 • Workshops: de vraag naar workshops was groot. Daarom gaan we kijken om toch een 4-tal workshops te voorzien in het volgende werkjaar. Hoe en wat, zal ook op de website te lezen zijn. De mogelijkheid bestaat dat we deze workshops openzetten voor niet-leden, tegen een kleine vergoeding uiteraard.
 • Uitstappen: ook daar gaan we eens kijken wat mogelijk is. Bezoeken aan andere clubs willen we terug in gang trekken (niet alleen de beurzen en de expo's), maar ook uitstappen naar bijvoorbeeld Spontin moeten mogelijk zijn in clubverband.

Dit was heel kort een stand van zaken. Zoals u kan lezen draaien we op volle toeren. We gaan proberen om via de website jullie hiervan ook meer op de hoogte te houden.