Wat nieuwigheden betreft, zijn we nog niet uitgepraat... Nu is het de beurt aan Märklin, Trix, Minitrix en LGB.

 

Bolle neuzen zijn terug!

Nadat Piko zijn bolle-neus (NoHab of reeks 52-53-54) in de folder plaatste en dit jaar zelf een andere uitvoering bracht, moeten ze bij Märklin gedacht hebben; he wij hebben die ook! 

Ditzelfde model is bij Trix te vinden onder artikelnummer 22678 voor DC of DCC (2-rail of gelijkstroom).

 

Bijhorende set Regs en RS containerwagens

Mooi passend achter deze loc, een setje met 3 wagons (2x Regs en 1x Rs), beladen met containers.

 

Spoor I Wismar Railbus CFV3V

Het CFV3V (Chemin de Fer à Vapeur des Trois Vallées) is bij menig Belgisch spoorliefhebber gekend. Märklin brengt van de Wismar Railbus de uitvoering uit die in het bezit was bij deze vereniging en dit in spoor I.

 

Vreemde startset... Met DHG700 van de NMBS?

Ook al begrijpen we dat het niet altijd eenvoudig is om jongeren terug aan de hobby te krijgen en dat hiervoor "compromissen" dienen gesloten worden, moet het ons toch van het hard dat we even 2x hebben moeten kijken wat betreft onderstaande set.

U ziet het goed: een DHG700! Deze heeft naar ons weten nooit in livrij van de NMBS op het Belgische net rondgereden. Bijkomende vinden we, dat er voor deze prijs, wel een ander (bestaand) Belgisch model in het gamma moet bestaan. Een beetje een misser van formaat...

 

De volledige folder kan u hier nalezen: Märklin en Trix

 

Minitrix Vectron DB

Bij Minitrix viel ons direct de rode Vectron van de DB op... en deed ons al direct dromen van de DBCB-versie met de Belgische kaart op de flank. (Hopelijk komt deze er voor de N-spoorders, naar Belgisch voorbeeld onder ons).

 

Al het overige kan je hier terugvinden: Minitrix

 

LGB stomer met oliestookinrichting

Toegegeven: zo'n grote stomer... het heeft wel iets. Heb je veel plaats (in de tuin?), dan is deze stoomloc in schaal 1/20ste zeker een optie.

De link: LGB