Vandaag hebben we voor u terug een club uit de provincie Antwerpen kunnen strikken. 

Wie Lier zegt, zegt Lierke plezierke... wie Lier zegt, denkt aan de Zimmertoren, denkt aan de Lierse vlaaikes, maar ook misschien wel aan volgende bekende Vlamingen; Kreuner en schepen Walter Grootaers, zanger Ruben Block (Triggerfinger), Wereldkampioen driebanden (biljart) Raymond Ceulemans en de Caje (Jan Ceulemans, voetbalicoon, ex-rode Duivel en ex-sterspeler van Club Brugge).

Maar binnenkort zegt u vermoedelijke: "Ah Lier... van de mannen van LMS De Geit."

Facts and figures: Ontstaan: 1978
Locatie: Eikenboslaan 19, Koningshooikt
Aantal leden: 25
Aantal banen: 3
Lidgeld: €120 per jaar
Website: www.liersemodelspoorwegen.be
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Hoe kunnen jullie, jullie club het best omschrijven? Wat zijn jullie doelen als club?

 

Wij zijn vooral een vriendenclub, die trachten de bestaande of vroegere situaties na te bouwen. Welk voordeel hebben jullie tegenover andere clubs? Wat is jullie sterkste punt? (Waarom zou iemand moeten kiezen voor jullie club?) Iedereen is bij ons welkom vanaf 16 jaar tot ..... Wij hebben in onze club fantastische diorama-makers enz.

 

Op welk publiek mikken jullie?

Wij hebben geen voorkeur, iedereen is welkom.

De Geit

Even over de baan of de banen? Welke schaal, tijdperk, 2- of 3-rail, welke landen, thema?

Gelijk- en wisselstroom, vooral tijdperk III maar andere tijdperken kunnen ook .

 

Over welke prestatie zijn jullie fier als club?

Onze bouw van het station van Lier zoals het was in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Toekomstplannen als club? (Verhuis, nieuwe baan, organisatie van een beurs/tentoonstelling...). Wij zijn recent verhuisd en dat opent voor ons enorme mogelijkheden . Ook een LGB-baan staat in de planning voor de toekomst.

 

Maak de zin af: "Wij zijn pas tevreden als..."

...iedereen in onze club zijn gading vindt! Wat moet bijblijven na het lezen van dit interview? Hoe moeten de mensen terugdenken ("O ja, da zijn die mannen van...). De mannen van Lier met als naam VZW LMS DE GEIT ( LMS staat voor Lierse ModelSpoorwegen).

 

Leuke anekdote?

Onze deelname aan Lier Kermis eind juni ; er rijdt dan een treintje voor de kinderen en uiteraard wordt dan wel een pintje of meer gedronken!!! (Normaal ieder jaar, maar door Corona vorig jaar niet doorgegaan, hopelijk dit jaar wel).

Bedankt voor jullie tijd voor het interview! Met dank aan de leden VZW LMS DE GEIT . Alle foto's hier vertoond zijn eigendom van VZW LMS DE GEIT en mogen niet zonder schriftelijk akkoord van VZW LMS DE GEIT gebruikt worden.