Onze 3de Modelspoorbeurs is alweer voorbij...

Op zondag 26 november 2023, ging onze 3de Modelspoorbeurs door te Mechelen.  Deze editie was wederom een doorgroei van de vorige editie die doorging in 2022. Voor deze editie waren we verplicht om naar een ruimere locatie uit te wijken. We zochten het niet te ver en bleven op hetzelfde terein van Transit M, maar verhuisden van "Den Hangar", naar "De Loods" die in oppervlakte ongeveer 60% groter was (534m² t.o.v. 330m²). Die ruimte konden we alvast gebruiken.

 

Exponentiële groei aantal verhuurde tafels


Ook het aantal verhuurde tafels groeide gestaag mee: dit jaar mochten we maar liefst 48 tafels verhuren aan respectievelijk 19 standhouders. Aangevuld met onze clubstand, infostand en testbaan, betekende dit dat we maar liefst 54 tafels hadden de dag zelf.

 

Enkele nieuwigheden

We wilden tevens eens iets nieuws proberen. De broodjes waren de voorbije jaren een wisselend succes. Daarom besloten we 2 foodtrucks te laten komen: eentje met lekkere koekjes alsook koffiekoeken en een andere met o.a. hamburgers en andere warme lekkernijen.
Bijkomend hadden we voor het eerst een workshop. Michel Altorf-van der Kuil (ook gekend op fora onder de naam tothebeach67) kwam zijn kunnen demonstreren en liet iedereen die wenste mee proberen om o.a. wagonnen en rijtuigen te verweren. Een leuke en interessante workshop die door verschillende bezoekers zowel actief als passief werd gevolgd.

 

Zonder bezoekers, geen beurs

Ook al wisten we dat de concurrentie van Euromodelbouw te Genk ons heel veel bezoekers ging kosten: de opkomst was zeker niet slecht. We tekenden zelf een hele lichte stijging van het aantal bezoekers op tegen over het jaar voordien. Hier kunnen we alleen maar zeer tevreden mee zijn. Bijkomend liepen we heel veel bekende gezichten tegen het lijf. Een goed teken; want zonder deze terugkerende bezoekers, zou onze beurs niet bestaan.

 

Op naar 2024

En ja, zo gaat dit eenmaal: de ene beurs zit er nog maar fijntjes op en we zijn al aan het plannen om de volgende beurs te kunnen organiseren. (Tussendoor hebben we natuurlijk ook nog onze Opendeurdag/Expo in mei). Meer informatie over beide evenementen zal zeer binnenkort verschijnen op onze website en op al onze sociale kanalen. Hou deze dus zeker in het oog.

Tot slot rest ons nog alle sponsors, leden, vrijwilligers, standhouders, bezoekers... en al wie ik nog vergeet te bedanken voor het vertrouwen en voor jullie aanwezigheid. Tot de volgende keer, we hopen jullie massaal te mogen verwelkomen.