Over de club en onze leden

Een beknopt verhaal over onze club en een overzicht van onze leden, met hun kort verhaal over hun hobby (deze kan je lezen door onderaan op de knopjes te klikken).


Ontstaan van de virtuele club

Zoals u waarschijnlijk wel al had gelezen in een van oudere blogs, was deze website ontstaan als database voor het materiaal van de oorspronkelijke eigenaar (ikzelf, Sven). Het leek mij echter interessant om de boel open te trekken voor iedereen. En van daaruit ontstond het idee van een virtuele club.

Een virtuele club?

Hoe kan je als club starten in Corona-tijden? Je mag niet samen zijn, dus je doet het vanop afstand. Een ideaal moment om een virtuele club te starten. Zijn we hierin uniek? Ik denk het niet. Maar het idee om apart en op afstand, samen te werken aan eenzelfde doel, leek me leuk, realistisch en haalbaar.

Een club is een verzameling van personen die allen dezelfde interesse hebben en samen deze interesse delen...

Dat is één van de zovele definities dit je op het net zou kunnen vinden. Dus eerste taak: leden zoeken. Ik lanceerde mijn idee op het forum van MSM en kreeg al snel een storm van reacties. Enkele sceptische (wat logisch is), maar vooral veel nieuwsgierigen. Wat is het doel? Wat zijn de plannen? Het logische gevolg was dat ik al heel snel het eerste lid (Tim Somers) kon overtuigen. Vanaf dan waren we van start.


Onze leden: