Tentoonstelling MSC Het Spoor Sint-Niklaas 2021

13-09-2021

Een voltreffer, zo kan ik het heel snel en kort omschrijven. Maar dan zou ik al het werk van de leden en de organisatie van MSC Het Spoor oneer aandoen. Als liefhebber van mooie baantjes kwam ik zaterdag jongstleden samen met onze Mika (mijn zoon en ook lid) tevreden en voldaan terug vanuit Sint-Niklaas. Dat we veel gepraat, gezien en geleerd hebben, stond als een paal boven water. Een gezellige warme club met veel potentieel en met aandacht voor iedereen. Dat wisten we eigenlijk al vanuit het interview. Nu mochten we het eindelijk in het echt gaan ondervinden. Hierbij een korte foto-reportage, met de leukste foto's van die dag. Fotograaf van dienst (zijn 1ste keer!): Ons jongste lid Mika Vandersmissen.


Een lange tocht richting Sint-Niklaas

Zaterdag 11/09/2021... rond half één vertrokken we richting Sint-Niklaas. De rugzak vol flyers voor de beurs en het fototoestel met een lege SD-kaart (goed voor 11.000 foto's... zoveel hebben we er helaas niet kunnen trekken). Zonder werken, regen en file, hadden we vermoedelijk rond iets na 13u toegekomen. Nu was het 13u30... niet getreurd.
Een beetje sightseeing van het centrum van Sint-Niklaas richting parkeerplaats Zwijgershoek. Aan parkeerplaats geen gebrek. Eerste indruk: mooie locatie voor een club. Bij de ingang vriendelijk ontvangen. Niet heel veel verder kwamen we Tim tegen (aan den toog...). Een uitgebreide rondleiding met duidelijke uitleg over alle banen, bracht ons al snel aan de praat met enkele van de andere leden van de club. Geen moeite te veel om uitleg te geven over de werking van de baan. De eerste baan die volop onze aandacht trok: "Braives".

Braives

Braives, een H0 baan tijdperk III met kleine stations langsheen lijn 127. Digitaal gestuurd met I-train, gekoppeld aan een Digikeys DR5000 centrale. Besturing via smartphone is uiteraard een must. Dit is een heel ruime, slim uitgewerkte expo-baan. Langs de voorkant de prachtige baan, langs de achterkant een schaduwstation waar gerangeerd kan worden. Mits enkele goocheltruckjes uit I-train, valt het geluid van de loc's achter de hoek uit en heb je geen storende achtergrond geluid meer. Als rijdend materiaal/materieel: al waar een treinliefhebber gek van wordt. Gaande van een Type 12 stoomlocomotief tot een reeks 46 dieselstel of een Brossel, naar een reeks 59... magnifiek. Met het bijhorende geluid een prachtig schouwspel. De achtergrond tenslotte: dit bleek een foto te zijn van het echte Braives, getrokken door een drone! Mijn aandacht was getrokken.

Spoor I "Auf der Tallbrucke" Tijdperk III

Wat ons ook opviel was de prachtig uitgewerkte spoor I baan. Deze grote locomotieven hebben nog steeds een aantrekking op iedereen die er voorbij loopt. Maar niet alleen de locomotieven, ook de uitwerking van de details van de baan. Als achtergrond hier zie je hier bijvoorbeeld een foto getrokken bij het buitenkomen van de tunnel. De details van de hekken, de boompjes... Het hielp allemaal mee tot het realiseren van een heel realistische sfeer. De brug ligt mooi in het zicht en maakt hierdoor de overrijdende loc's er nog realistischer ogen.

Château Migraine

Het laatste baantje waar we tot nu toe nog niets over hadden geschreven op de website (mijn fout!) en waar ik zeker zeer binnenkort nog iets ga over schrijven, is dit heel leuke baantje Château Migraine. Gesitueerd in de wijk Bercy te Parijs, tijdperk IV-V. Dit baantje staat bol van de leuke details. Het heeft zelf een extraatje in de vorm van een fles van de streek zelf! Ik ga er nog niet te veel over schrijven, maar met deze foto's begrijpen jullie alvast wat ik bedoel! Wordt dus nog zeker vervolgd in een volledig artikel.

Tot slot

Alle banen in detail hier gaan bespreken was onbegonnen werk. Maar om jullie zeker warm te krijgen voor de volgende editie, nog kort deze slideshow. Onze dank gaat uit naar alle medewerkers van deze mooie tentoonstelling. We komen met veel plezier nog eens terug!

Mika Vandersmissen

Benjamin van de groep/fotograaf van dienst

"Als ik jou vraag te laten zien wat je kan, zou je laten zien wat je kan. Maar dan weet ik meteen ook wat je niet kan, want dat laat je niet zien." - Johan Cruijff

Sven Vandersmissen

Auteur/Fiere pa van de huisfotograaf

"Tussen vader en zoon ligt het diepe ravijn van hun gelijkenis." Piet Theys