Nieuws vanuit de club

24-01-2021

Van bij de start van onze leuke en ondertussen al zeer actieve club, was het standpunt dat we allerlei zaken gingen proberen te organiseren. Sommige zaken vanop afstand of virtueel dus, andere van zodra mogelijk, op een bestaande locatie. We kondigen bij deze in avant-première alvast onze eerste initiatieven aan. Vergeet ze niet aan te stippen in de agenda en probeer zeker deel te nemen: Het zal meer dan de moeite zijn!


Virtuele Quiz

Jawel, ons eerste initiatief zal een quiz zijn. En niet zomaar een quiz! Nee, een quiz over treinen en modelspoor... online dan nog wel. Voor de mensen die bekend zijn met Kahoot!, kennen het concept wellicht. Je speelt samen met andere mensen, via de smartphone of via de tablet tegen andere mensen in de buurt of op afstand. Niet alleen een juist antwoord levert punten op, snel antwoorden en een reeks van juiste antwoorden achter elkaar dus ook.

Laat je niet afschrikken over het technologische gedeelte, het is heel simpel en intuïtief te bedienen. We voorzien ook voldoende uitleg vooraf en moest je toch met twijfels of vragen zitten: Stel ze gerust bij één van onze leden (of bij mezelf uiteraard), we helpen je met heel veel plezier verder.

Enkele praktische zaken (de officiële communicatie volgt vermoedelijk eerstdaags):

 • Wanneer? Zaterdag 27/02/2021, 20u. De inschrijvingen starten vanaf maandag 25/01/2021 en lopen tot 20/02/2021. Je bent pas ingeschreven als je van ons een tegenbericht gekregen en betaald hebt voor deelname. Wij bevestigen je deelname via mail. Geen mail gekregen na 21/02/2021... contacteer ons dan zeker. Een foutje is snel gemaakt, maar even snel recht te zetten.
 • Waar? Thuis in de sofa, in de hobbykamer, op de zolder, in den tuin... zolang het maar Coronaproof is!
 • Waarom? Omdat het kan, omdat het leuk is om elkaar eens te horen, omdat je er iets mee kan winnen (jaja, voor de eerste 3 voorzien wij mooie prijzen!), omdat je je kennis kan testen, omdat wij ons dan ook eens kunnen voorstellen als club... kortom: omdat alle redenen goed genoeg zijn om mee te doen. De opbrengst gaan we gebruiken voor ons volgende evenement (zie hieronder).
 • Voor wie? Voor iedereen die wenst mee te doen... van 9 tot 99 jaar oud. Het is niet moeilijk, het is ook niet gemakkelijk... moet je iets van treinen of modelspoor kennen? Ja. Moet je een expert zijn? Nee... moet je een beetje geluk hebben? Wellicht.
 • Wat heb ik nodig? 
  - Een PC of laptop, aangesloten op internet. Webcam hoeft niet, micro mag en is misschien zelf aan te raden.
  - Een Smartphone of Tablet met internetverbinding. Je installeert best al op voorhand Kahoot!
  Opgelet: je zal beiden nodig hebben!
  - We gaan de presentatie via Zoom laten verlopen (tenzij blijkt uit de testen die we de volgende week gaan uitvoeren dat dit niet goed werkt). Dus Zoom installeren is wel een must. Of als het een ander programma wordt, dan communiceren we dit ook tijdig!
 • Wat zal het kosten? €5 per persoon. Dit lijkt veel, maar we voorzien echt wel prijzen die deze prijs in veelvoud waard zijn. (Hierover later ook iets meer). Je kan je dus inschrijven van 25/01/2021 t.e.m. 20/02/2021. Deelname van je annulatie kan, maar terugbetaling kan enkel nog indien we via mail verwittigd worden voor 25/02/2021. Niet verwittigd en niet aanwezig: spijtig, maar bedankt voor de sponsoring. We voorzien 10 spots (deelnameplaatsen): First come first served. (Wie eerst is, is dus eerst). Maar niet getreurd; we maken een wachtlijst aan. Merken we dat de vraag het aanbod heel zwaar overstijgt, dan gaan we voor een uitbreiding bij Kahoot!. Vermits deze uitbreiding betalende is, moeten we dus wel zeker zijn van een deelnemersveld dat voldoet om deze kost te rechtvaardigen.

De link voor de inschrijving zal hier beschikbaar komen, van zodra van toepassing.


Een ruilbeurs!

Zoals aangegeven gaan we ook voor een 2de initiatief: een ruilbeurs voor en door modelspoorbouwers, modelspoorverzamelaars etc.

Deze zal doorgaan op zondag 12/12/2021* te Hofstade bij Zemst. Meer informatie hierover volgt ook in de loop van de week. We kondigen deze beurs officieel aan met een leuke affiche. Noteer alvast deze datum in jullie agenda!

*we kunnen deze datum enkel garanderen als de Corona-crisis voorbij is en de overheid ons toelaat om deze ruilbeurs te organiseren. De datum is voorlopig dus indicatief (en bijgevolg ook de plaats).

Sven Vandersmissen

Auteur / Trekker en oprichter van De Locloods/ Quizmaster van dienst