Locactie MSM 2020

22-11-2020

Ieder jaar lanceert Modelspoormagazine een actie. Via deze actie biedt het magazine zijn lezers de mogelijkheid aan om een heel mooie en uitzonderlijke loc te kunnen kopen, aan heel sterke prijs.


5540

Voor het 2020-model werd gekozen voor de HLD 5540. Ik citeer: 

"De keuze viel op de 5540, de eerste locomotief van de reeks 55 die werd aangepast om reizigerstreinen elektrisch te verwarmen. Ze werd door vrijwilligers van TSP in juli omgeschilderd. De blauwe kleur van de gordelband is evenwel een tint te donker. Na afloop van het festival is de 5540 teruggekeerd naar TUC RAIL waar ze in haar retro-schildering in de normale dienst wordt ingezet."

Uitstel levering door Corona

Als ik de actie zag voorbijkomen, twijfelde ik geen seconde om deze prachtige loc te bestellen. Na de betaling kreeg ik vrij snel na betaling, zoals steeds de gewoonte is bij Modelspoormagazine, de bevestiging van mijn bestelling.

Een aantal maanden daarna, ik denk rond 29 augustus, kreeg ik de eerste melding, dat de productie vertraging zou kunnen oplopen omwille van de Coronacrisis. Niet onlogisch... we hebben begrip en zeker ook nog een beetje geduld.

Tot we gisteren op het forum vernamen:

"Door de corona-perikelen in China is ook de productie van het Actie-model 2020 vertraagd. Onder het nodige voorbehoud van de evolutie van de pandemie zouden de modellen van de NMBS 5540 in de loop van de maand februari 2021 aan de inschrijvers worden toegezonden. " Luc Dooms (Forum Modelspoormagazine 21-11-2020).

Het is niet anders, we blijven vol verwachting uitkijken naar de uitlevering. En tevens hoop ik, zoals zovelen onder ons, dat deze verschrikkelijke pandemie zo snel mogelijk achter de rug is.