Een Forum gelinkt aan de club

02-05-2021

Vandaag hebben we een nieuwe stap gezet in de evolutie van onze nog zeer jonge virtuele club. Vorige week werd er binnen de club geopperd om een forum aan te maken gelinkt aan de club (vooral aan de website dan). Naast onze website, de WhatsApp-groep (enkel voor de "dagelijkse leden") en Facebook, konden we als virtuele club niet anders dan ook dit stukje media nog te gaan uitrollen en te gaan gebruiken. Maar laat ons heel duidelijk zijn: het is niet de bedoeling om het zoveelste forum te zijn over modelspoor(bouw). En we willen absoluut geen concurrentie zijn voor de reeds bestaande fora. Eigenlijk zien wij het eerder als een aanvulling op de bestaande fora en meer als een klankbord voor de topics die regelmatig verschijnen op onze website. We hopen op deze manier nog meer feedback te kunnen gaan capteren, wat dan weer zou moeten resulteren in nog interessantere topics, gebracht via onze website.


Een rustige start

Vermits we onmogelijk op 2 dagen tijd van testfase naar productiefase kunnen gaan met heel veel topics, wordt er bewust gekozen voor een rustige, trage start. Dit soort fora heeft heel veel mogelijkheden. En veel van deze mogelijkheden, zijn voor ons nog onontdekt gebied.

Concreet betekent dit dat we nu al een kader hebben uitgewerkt, waarmee jullie al aan de slag kunnen en dit vanaf vandaag... zij het met een beperkt aantal topics. We gaan wel proberen om wekelijks een deel aan te vullen, maar hopen ook op eigen inbreng van de forumleden zelf.

Een duidelijk doel

Wij wensen nogmaals te onderstrepen dat we geen concurrentie wensen te worden voor de reeds bestaande fora. We zien het eerder als een klankbord waar "gelijkgezinden" kunnen reageren op artikels die wij posten op onze website. Op deze manier hopen wij een brug te leggen tussen de volgers van onze website en de gebrachte inhoud. Feedback is en blijft belangrijk voor onze virtuele club. Enkel op deze wijze kunnen wij groeien. Omdat we merkten dat de feedback uit de bestaande kanalen nog te beperkt was, leek ons dit de meest eenvoudige en voor de hand liggende mogelijkheid.

Anderzijds kan een extra kanaal, extra opportuniteiten met zich meebrengen. Op deze manier kunnen we misschien nog meer volk bereiken en mensen op weg helpen waar nodig, met tekst en uitleg.

Korte eerste testfase zeer positief

Met de hulp van enkele leden en volgers van onze Facebook-pagina, zijn we er in heel korte tijd in geslaagd om een goede basis te leggen met dit forum, dit te testen, te evalueren en te valideren. Wij wensen iedereen dan ook te danken voor de hulp.

Het stopt echter niet bij deze eerste testfase. We kennen de mogelijkheden van dit type forum (zij het nog verre van helemaal) en gaan kijken hoe we deze zaken nog veel efficiƫnter en interessanter kunnen maken naar de toekomst toe. Maar nogmaals: stapje per stapje.

Een kleine preview van de "look-and feel" van ons nieuwe forum
Een kleine preview van de "look-and feel" van ons nieuwe forum

We zijn vertrokken, we weten alleen niet waar het gaat eindigen

Bij deze kan ik dus vertellen dat we officieel gestart zijn en dit vanaf... NU! Registreer je alvast en ga al eens een kijkje nemen in de topics (vergeet zeker de gedragslijn niet door te nemen en jezelf kort voor te stellen). 

Heb je al opmerkingen of vragen, dan mag je ze zeker daar al stellen. We gaan ook een topic maken om voorstellen te verzamelen waarmee we verder aan de slag kunnen.

Rest mij nog enkel deze link te delen. Hopelijk mogen we jullie massaal verwelkomen op ons nieuwe forum!


Sven Vandersmissen

Admin/ trekker VMSC De Locloods