Bezoekje Hünerbein Aken

26-07-2020

Van het nuttige het noodzakelijke maken... of omgekeerd. Vorige week was ik met mijn ega een aantal dagen in Heerlen, dicht bij het 3-landenpunt. De ideale moment om eens bezoekje te brengen aan één van de bekendste modelspoorwinkels in Aken: Hünerbein.


Enorm aanbod

Als kind stond ik vaak met open mond in winkels zoals Maison Brand (te Brussel, ondertussen gesloten) en later bij TAMS (Grimbergen, ondertussen ook gesloten): modelbouwwinkels waar je heel, heel veel materiaal kon vinden. Hünerbein is zowat de winkel die bij mij dit gevoel naar bovenhaalde.

Alleen al voor de vitrine wist ik niet waar eerst kijken. Wauw.

Binnen kan je quasi alles vinden, wat op de markt te koop is. Alle merken, alle schalen... alles in mooie vitrines. Ook tweedehands.

Laatste model uit de vitrine

Ik had mijn huiswerk thuis gemaakt. Ik had me voorgenomen om enkel te kopen wat ik zocht. Heel toevallig stond de loc die ik zocht (Märklin BR186 Lineas) in promotie. Mooi meegenomen. Ik geef toe: ik heb mij heel hard moeten inhouden. Want zelf tweedehands materiaal lag er met hopen te koop. En aan prijzen die zelf gangbaar zijn op onze tweedehands sites. Prachtig materiaal, in goede staat.

Terug naar de loc. Mijn Duits is, laat ons zeggen: "Pfafiaans". Dus iets uitleggen doe ik liever in het Engels. Bleek dat dit voor mij makkelijker was, maar voor de verkoper iets moeilijker. De man deed echter wel heel hard zijn best. Maar de Lineas loc van Märklin? Die kende hij niet. Dus wij samen naar buiten (ik had 'm zien staan in de vitrine) en dan mocht ik hem aanwijzen. Bij nazicht in de PC... laatste stuk. Is dit ok voor u? Ja, dan krijgt u nog extra korting. Maar nog straffer: ik moest de verkoper volgen tot aan een testbaan met een stuk of 8 centrales. Die de loc vervolgens op de baan zette. Via de CS3 werd deze automatisch gevonden. Lichtjes aan, lichtjes uit, eens vooruit, eens achteruit en het geluid eens laten afspelen. Top! De loc rijdt zoals het hoort, dus op naar de kassa.


De gegevens voor wie zelf eens wil gaan kijken:


Modell Center Hünerbein am Markt OHG
Markt 9-15
52062 Aachen

Telefon: 0049 (0) 241 33921 

Fax: 0049 (0) 241 28013
E-Mail: info@huenerbein.de 

Makkelijk te bereiken via trein (afstappen kan in Aken West of Aken Hbf) of met de wagen. Indien met de trein, dirigeer je richting de Dom van Aken. Eénmaal voor de Dom, ga je naar boven toe en dan ga je richting de marktplaats. Op +/- 500m naar rechts kom je deze prachtige winkel tegen. Je kan er echt niet naastkijken.

Mijn rating: 4 op 5 sterren