Christophe RillaertsWoody Woodpecker

Toen Sven me vroeg om een tekstje te schrijven om mezelf te introduceren, dacht ik dat ik er met een simpel 'Hallo-ik-ben-Christophe-en-ik-doe-woody-woodpecker-na-bip-bip-miauw' (sorry, old-school' grapje) ging vanaf komen, maar dat was buiten de waard gerekend. Vooral als ik de uitgebreide cv's las van de mede clubleden.

Dus, de uitgebreide versie 

Ondanks de reeds gezegende leeftijd van ruim 55 jaar, kom ik nu eigenlijk pas kijken, dus veel expertise valt er van mij niet te verwachten, maar dat zal ik proberen te compenseren door op een andere manier mijn steentje bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de club.

Mijn interesse voor modeltreinen is echter amper 10 jaar jonger dan mezelf. Mijn vader stuurde mij toen ik jong was om onverklaarbare reden drie weekends in november op logies naar mijn grootmoeder. Reden: hij moest werken in huis. Vreemd genoeg was het werk na die weekends nog geen meter opgeschoven en was er niks te merken van zijn noeste arbeid.

Het mysterie werd opgehelderd toen Sinterklaas een kant en klare treinplaat leverde! Vanaf dan was ik verkocht, ik speelde regelmatig met de baan, soms gewoon, maar meestal met spectaculaire treinongevallen.

Echter veel zelf bouwen en uitbreiden, kwam er niet aan te pas, daar had ik de middelen niet toe.

Rond mijn 15 de raakte de treinbaan zwaar beschadigd tijdens een verbouwing thuis, de moed ontbrak me om opnieuw te beginnen, bovendien kwamen op die leeftijd ook andere 'interesses' opduiken.

Doorstart in schaal "n"

Sindsdien heb ik het vanop afstand gevolgd, tot een 10-tal jaren geleden. Vanaf toen ben ik bezig geweest met zoeken, proberen en opnieuw starten.

Ondertussen is de keuze gemaakt: schaal N heeft mijn absolute voorkeur samen met digitaal rijden.

Het enige dat me nog ontbreekt is...tijd. Een drukke job, veel voetbal (kijken toch) en computergames wisselen kalme met drukkere treinperiodes af.

Sinds vier jaar ben ik ook lid van MTD, maar ook daar ontbreekt me de tijd om regelmatig naar de club te gaan. Het fijne van de Locloods is dat het allemaal virtueel kan en ik dus ook actiever betrokken kan blijven in deze fantastische hobby!

Christophe Rillaerts

Auteur/N-schaler/Eerste officiƫle bestuurslid

"Oud zijn is iets heerlijks, mits je niet vergeten bent wat beginnen betekent" - Martin Buber

Sven Vandersmissen

Tekstverwerk van dienst/Trekker VMSC De Locloods

"Niets maakt het leven armer dan veel dingen beginnen en niets voltooien" - Christian Morgenstern