Historiek

Het merk Brawa, misschien voor de modelspoorliefhebber naar Belgisch voorbeeld minder interessant, brengt ook enkele mooie nieuwe locomotieven uit.

Als je nu eenmaal veel banen bouwt of meebouwt aan vele banen en bijkomend in verschillende clubs actief bent, dan kom je wel al eens een pak leuke banen tegen. Bij Tim is dit niet anders. Vandaag presenteert hij: Eperon d'or.

In onze nog zeer jonge, kleine doch actieve club, hebben we zoals jullie reeds konden lezen, leden met uiteenlopende interesses en zeer verschillende specialiteiten. Voor een club als de onze, is dit zeer belangrijk. Dat er ook leden zijn die interesse hebben in andere spoor gerelateerd materieel zoals trams, maakt het natuurlijk nog veel...

Onze jongste van den hoop, Mika, wilt ook heel graag zijn steentje bijdragen bij de club. Vermits zijn ervaring met modelbouw nog vrij... miniem is, probeert hij via de leden veel bij te leren. Maar net zoals zijn vader (haha), wenst hij toch graag iets posten. En daarom stelde hij voor dat hij de eerste unboxing via een filmpje ging...

Ook dit jaar zal er veel nieuw materiaal/materieel op de markt verschijnen. Van Piko kregen we vandaag deze maar liefst 452 pagina's tellende catalogus doorgestuurd en 4 folders met nieuwigheden. Veel nieuws om van te dromen of stof om over te praten met collegae modelspoorders. Veel leesplezier.

Het hoeft niet altijd duur, ingewikkeld of zelf nieuw te zijn. Sommige zaken zijn mits een beetje oefening, eenvoudig toe te passen. Arduino is hier een heel goed voorbeeld van. Maar wat is Arduino nu juist... en wat kunnen we er juist allemaal mee doen binnen onze hobby? Wat kost het? En vooral hoe gaat het allemaal in z'n werk?...

In deze reeks gaan we proberen om de favoriete banen van onze leden even in "the spotlight" te zetten. Vandaag is het (terug) de beurt aan Tim. De vorige keer bespraken we in deel 1 "Jeanville". Vandaag dus De Favoriete banen van Tim, deel 2 "Kapelleke in den bos".

Sommige modelspoorders houden van het verzamelen van locomotieven, anderen dan weer meer van het bouwen vanaf nul van een model of een baan, nog andere dan weer meer van het rijden met de treinen. Rudi is volgens mij (verbeter mij Rudi als ik verkeerd ben), iemand die van al deze zaken houdt, maar vooral van het bouwen van zijn baan...

Ook dit jaar kan er gestemd worden op het model van het jaar. Deze verkiezing wordt naar goede gewoonte georganiseerd door het grootste modelspoormagazine van het land: Modelspoormagazine.

Mogelijks een van de oudste modelspoorclubs van België en al zeker van 't stad. Vooral gekend omwille van zijn prachtige banen en zeer leuke amicale sfeer. We laten Frank aan het woord.

Soms ontmoet je mensen, op momenten wanneer je het niet verwacht. Roderik heb ik voor het eerst ontmoet toen ik een lading Modelspoormagazines ging ophalen bij hem thuis, ergens eind vorig jaar. De klik was er direct en voor ik thuis was, zat er bij wijze van spreken al een mail in mijn mailbox met de vraag of hij mocht...

Een nieuw jaar: nieuwe doelen en nieuwe uitdagingen. Maar ook: onze beste wensen aan alle leden en lezers van onze website! Een goede gezondheid en al wat jullie voor de rest maar kunnen wensen, we wensen het jullie van harte toe! Wijzelf hebben ook enkele wensen die we graag zouden willen gaan realiseren de volgende maanden van het jaar. Onze...

Opgelet: we zijn er even tussen uit. De volgende post is voorzien voor 03/01/2021. De website blijft echter wel beschikbaar, dus veel leesplezier!

Voor ons tweede interview, gaan we richting West-Vlaanderen. In Zeebrugge vinden we de club van onze kameraden van de treinclub "De Dwarsliggers". Als er een prijs voor originaliteit qua naam zou uitgereikt worden, dan is dit zeker een grote kanshebber. Een groot geluk: ze lagen niet dwars om mee te werken aan een interview... in tegendeel. Hierbij...

Op het ogenblik van dit schrijven, zaten we eigenlijk al aan clublid 6. Alleen heb ik van lid 5 (om hem zo maar even te noemen), nog geen modelspoor-bio ontvangen. Vermits deze een iets meer voor de hand liggende was om te maken en te posten, is het vandaag alvast al aan Mika Vandersmissen.

Dat modelspoorders heel creatief zijn, dat wisten we al langer. Maar in ons nog jonge clubje, zitten enkele straffe "Cracken". Hier stelt Philippe zijn micro Kerstbaantje voor. Dit baantje is voor 99% bestaande uit zelfbouw. Weet dat dit baantje momenteel meedingt naar een prijs in een wedstrijd in het vakblad Voielibre. We laten Philippe aan het...

In deze reeks gaan we proberen om de favoriete banen van onze leden even in "the spotlight" te zetten. Vandaag is het de beurt aan de favoriete banen van Tim. Vermits Tim verscheiden favoriete banen heeft, gaan we er een volledige reeks van maken. Vandaag dus De Favoriete banen van Tim, deel 1 "Jeanville".

Een hele poos geleden, hadden we het er al eens over gehad: We merkten op dat de NEM Spoorwegtijdperken, aangeleverd door FEBELRAIL en gevalideerd door MOROP, al heel lang niet meer werden onderhouden. Ik nam zelf even initiatief... het verhaal volgt hieronder.

Dat het ineens heel snel kan gaan, heb ik de voorbije week mogen ervaren. Nadat Tim zich bij onze club aansloot, volgde al heel snel Erwin en nu heb ik de eer u ons derde lid van de club voor te stellen: Philippe May.

TAMS, het Duitse merk dat bekend staat om zijn goede/prijs kwaliteit en eenvoud wat betreft centrales, komt vanaf maart met een opvolger voor zijn RedBox: de MC² (Master Control2).

Soms heb je van die "wauw-momenten" die je nooit vergeet. Een moment waarop je iets leest of iets ziet waarvan je zegt... verdorie dat is echt wel enorm knap. Wel, in mijn geval was dit bij de baan van Erwin Janssens. Toen ik een jaar of 16 (het kan al langer zijn) geleden als volledige leek mijn eerste stappen...

Het leek ons wel leuk om eens "over het muurtje" te gaan kijken. Als jonge club, kan je veel leren van de iets meer ervaren clubs. En wat is er leuker dan "netwerken?" Ik stuurde een weekje geleden de vraag aan verschillende clubs of ze interesse hadden in een interview en als snel kreeg ik antwoord van MSC Het Spoor...

Met veel trots stel ik als geestelijke vader van deze virtuele club, ons eerste officiële lid voor. We zij blij om iemand met zoveel passie en ervaring te mogen verwelkomen en zijn er zeker van dat dit een enorme boost zal geven aan onze plannen voor de toekomst. Welkom Tim Somers!

Nu we ons heel trots zelf een club mogen noemen (dan wel nog "maar" een hele kleine virtuele club), is het misschien niet slecht om eens over het muurtje te gaan kijken bij de buren. België telt nogal wat clubs. En laat ons over 1 ding zeker zijn, zij zijn deels de ruggengraat van onze hobby. Een overzicht.

Onlangs kon je hier lezen dat ik aan het proberen was om deze website een andere richting te geven. Eén van de plannen was om er een virtuele club van te maken. Via een post op het MSM-forum heb ik geprobeerd om leden te werven, om samen onze hobby op een ander niveau te krijgen.